PLC-lezing Batenburg IAS

9 mei was toch een speciale dag, namelijk de eerste lezing van ons partner Batenbrug IAS!!! En wat was het voor een lezing. De lezing die ging over, een voor de TI’ers iets minder bekend maar voor onze Informatica studenten wat bekender onderwerp, PLC’s programmeren.

Samen hebben we aan het begin allemaal genoten van een paar lekkere broodjes op kosten van de vereniging en toen begon de lezing. En we hebben alles meegekregen voor begin tot eind! Wat is een PLC? Waar wordt het gebruikt? Hoe ontwikkel je code voor een PLC? Slechts een paar van de vragen die zijn beantwoord!

We willen graag ons partner Batenburg IAS hartelijk danken voor de presentatie!

Gerelateerde posts

Bedrijfsbezoek ProDrive Technologies

Bedrijfsbezoek ProDrive Technologies

7 april hebben wij een lezing gehad van twee PROMEXX werknemers. Deze twee heren hebben ons meer verteld over het werken bij PROMEXX en de belangrijke aspecten bij het adverteren van jezelf in de arbeidsmarkt. De lezing was erg geslaagd met een korte borrel als kers op de taart. Wij bedanken PROMEXX en de aanwezige leden voor deze top middag!

Lees meer
Challenge Event FMI

Challenge Event FMI

Met deze jaarlijkse sponsoractiviteit zijn we samen met FMI Improvia gaan zitten om een leuke en leerzame activiteit voor de studenten te organiseren. Dit heeft zich uitgepakt als het zogenaamde Challenge Event. De leden van Promptus Imperii en onze medestudenten van S.V. Motus hebben zich verzameld bij Breda Robotics. We zijn begonnen met een welkomstdrankje en een presentatie over het bedrijf van de directeur van FMI ImProvia Ronald van Gerwen. Na een live demo van ExRobotics directeur Iwan de Waard is de challenge voor de studenten uitgelegd: het ontwerpen van de kop van de snakerobot. Hier kwamen een uitdagingen en vraagstukken bij kijken die de studenten in groepjes hebben moeten oplossen. Na bijna twee uur brainstormen, discussiëren en tekenen heeft de jury eerlijk besloten welk groepje deze challenge heeft gewonnen. Dit groepje is beloond met een luxe goodiebag. Tijdens de prijsuitreiking heeft iedereen genoten van pizza en een drankje en hebben we met een drankje nog even nagenoten van deze succesvolle activiteit.

Lees meer
Soldeerworkshop

Soldeerworkshop

Aan het begin van de tweede onderwijsperiode hebben we een soldeerworkshop gehouden. Hiervoor hebben we voor alle studenten een eigen soldeerkits geregeld waarmee iedereen een eigen kerstboompje met led lichtjes kon solderen. Professional Thomas heeft ons een goede introductie gegeven en ons de basis van het solderen geleerd. Al snel kon iedereen enthousiast aan de slag, en heeft iedereen hun eigen kerstboompje mee naar huis kunnen nemen. Wij vinden solderen een hele nuttige vaardigheid die iedere technicus goed kan gebruiken en zijn blij dat we de studenten dit stukje verrijking hebben kunnen brengen. Daarnaast was natuurlijk een superleuke middag, volgend jaar weer!

Lees meer